0623433243 | call:cmseasy.nl | infoatcmseasy [puntje] nl

Auteursrecht: <a href='https://nl.123rf.com/profile_marcbruxelle'>marcbruxelle / 123RF Stockfoto</a>

Waarschuwing bij afwezigheid https protocol

Heb je geen SSL certificaat voor je website? Laat je onversleutelde communicatie toe op je website?

Vanaf oktober 2017 gaat Google je website bezoekers waarschuwen als je website niet veilig is. De Chrome browser toont de bezoeker een rood kruis door de SSL sleutel in de url balk.  Google wil hiermee bereiken dat internet veiliger wordt door het gebruik van het https protocol voor alle webpagina's op het internet.  Het stelen van formuliergegevens, bv: namen en wachtwoorden, tijdens een sessie wordt onmogelijk gemaakt.
Mozilla Firefox en Google Chrome waarschuwen op dit moment al op pagina's met een niet SSL beveiligd formulier, maar dit wordt nu uitgebreid voor alle webpagina's.

De verwachting is dat bezoekers waarschijnlijk snel zullen doorsurfen naar een nadere site als het SSL sleuteltje ontbreekt.

Google waardeert de niet SSL beveiligde websites ook lager in de zoekresultaten. Je wordt met het https protocol ook beter gevonden.

Het is dus van belang om je website te voorzien van een SSL certificaat.

SSL certificaat leveranciers

Heb je een winkel of heb je een website met persoonlijke formulieren waarbij niet alleen encryptie maar ook de validatie van de website eigenaar belangrijk is dan is een commerciële aanbieder van SSL certificaten de beste keuze. 

Heb je een website waarbij alleen encrypty van belang is dan is de opensource certificering met Let's Encrypt een eenvoudige en goedkope oplossing. De certificering is gratis, mogelijk vraagt je website beheerder hiervoor een kleine kosten vergoeding.

Vraag je website beheerder om meer informatie.

Even opletten met embedded content op je website. Embedded content, bijvoorbeeld een filmpje van een ander website, dient ook veilig te zijn. De link dient dus te beginnen met https://. Als dat niet het geval is dan wordt de betreffende pagina niet voorzien van het sleuteltje en wordt de embedded content niet getoond.

Drupal

Heb je een Drupal website dan zijn er verschillende manieren om je website vast te zetten op het https protocol. Via Google en op drupal.org vind je hierover voldoende informatie. Kom je er zelf niet uit neem dan contact op met je webdevelopper of met CMSeasy.

Gratis https

Wat moeten klanten met een domein op de server van CMSeasy doen om een encrypted https website te krijgen? Heel simpel: niets. Alle websites die op de server van CMSeasy worden gehost en niet waren voorzien van een eigen certificaat, zijn begin dit jaar overgezet naar het https protocol met een certificaat van Let's Encrypt. Dat hebben we gratis gedaan omdat we van mening zijn dat internet veiligheid geen optie moet zijn maar standaard en normaal.